Căutare

Imobile în Alanya

Imobile în Antalya

Imobile în Belek

Imobile în Bodrum

Imobile în Gazipasa

Imobile în Kemer

Imobile în Mersin

Imobile în Side

Imobile în Istanbul

Imobile în Fethiye

 • Cine este
  Cine este
  Vitana Kalnenek
 • Încă nu îl cunoșteți pe
  Încă nu îl cunoșteți pe
  de Andrey Baranov?
 • Tatyana Pecker
  Tatyana Pecker
  Cine este?
 • Munira Imankulova
  Munira Imankulova
  Cine este?

Obținerea unui permis de ședere

turk-vizeUnul dintre aspectele importante în alegerea unei proprietăți în Turcia este ușurința obținerii unui permis de ședere.

Achiziționarea bunurilor imobiliare în Turcia, indiferent de valoarea ei, este deja baza pentru obținerea unui permis de ședere în Turcia.

Solicitantul permisului de ședere trebuie: să dețină un imobili pe teritoriul Turciei, sau să fie în proprietatea soțului/soției acestuia (căsătoria trebuie să fie oficială).

Părinții aflați în îngrijirea copiilor și a copiilor sub vârsta majoratului (18 ani), tot pot profita de această oportunitate.

Cu înregistrare a unui permis de ședere pe termen lung se ocupă departamentele de poliție de la locul unde se află proprietatea. Documente necesare pentru acesta sunt:

 1. O fotocopie a Certificatului de proprietate în Turcia;
 2. 4 fotografii biometrice 3×4;
 3. Numărul individual de înregistrare fiscală(disponibil de la autoritatea fiscală la locul înregistrării);
 4. Declarație bancară ( ATENȚIE! Numai la bancă turcă) care confirmă faptul că proprietarul are un cont de 6 mii de dolari (o sumă egală cu minimul de existență de 500 USD pentru fiecare lună de reședință)
 5. Asigurarea medicală internațională pentru întreaga ședere în Turcia ( nota: se eliberează numai pe teritoriul Republicii Turcia).

Procesul de obținere a permisului de ședere durează de la 14 zile la 2 luni.

O altă veste bună: conform regulilor anterioare, solicitantul unui permis de ședere era obligat să rămână în Turcia pe întreaga perioadă de înregistrare a permisului de ședere și să primească documentele în mod personal. Acum nu este necesar. Documentele vor fi trimise prin poștă la adresa imobilului dvs., iar reprezentantul dvs. autorizat, care poate fi, de exemplu, managerul complexului, le poate primi.

Conform noilor reguli, un permis de ședere bazat pe achiziționarea de bunuri imobiliare poate fi făcut pe termen de 2 ani (înainte era doar pe un an), apoi trebuie reînnoit. Rețineți: noile reguli au redus la 10 zile (înainte era de 15 zile) perioada în care solicitantul trebuie să repete procedura de obținere a permisului de ședere până la expirarea acestuia. Încălcarea termenilor va duce la necesitatea repetării întregii proceduri de obținere a unui permis de ședere.

Dacă un cetățean străin are o proprietate în Turcia și are un permis de ședere în Turcia, atunci acest fapt constituie baza pentru obținerea permisului de ședere și de către membrii familiei proprietarului. Un permis de ședere poate primi un soț (soție), părinți în îngrijire(pensionari) și copii sub vârsta de 18 ani. Toate celelalte rude peste 18 ani, părinți, frați, surori, pot obține un permis de ședere numai dacă proprietarul are cetățenia turcă.

De asemenea, conform noii legi, dacă doriți să introduceți copiii minori în permisul de ședere, atunci certificatul de naștere trebuie să fie apostilat.

Cumhuriyet Mah. Namik Kemal Cad. No: 8A/C Mahmutlar / Alanya / Antalya / Turkey.
Turkey Tel: +90 530 442 42 33 | Moldova Tel: +373 698 33 11
Copyright Arbat Homes © 2012 - 2019. Toate drepturile sunt rezervate.
Solicitare apel / consultare

Trimite
Comandă bilete

Send