Căutare

Imobile în Alanya

Imobile în Antalya

Imobile în Belek

Imobile în Bodrum

Imobile în Gazipasa

Imobile în Kemer

Imobile în Mersin

Imobile în Side

Imobile în Istanbul

Imobile în Fethiye

 • Cine este
  Cine este
  Vitana Kalnenek
 • Încă nu îl cunoșteți pe
  Încă nu îl cunoșteți pe
  de Andrey Baranov?
 • Tatyana Pecker
  Tatyana Pecker
  Cine este?
 • Munira Imankulova
  Munira Imankulova
  Cine este?
 • Cine este
  Cine este
  Syuzanna Paiz?

Unde să mergeți în Turcia

Ankara: Antikkabir

Anitkabir în turcă înseamnă “mormânt”. Aceasta este una dintre cele mai ambițioase clădiri memoriale din lume, dedicate fondatorului și primului președinte al Republicii Turce, Mustafa Kemal, denumită popular Atătrak (adică, tatăl turcilor). În complexul de 750 mii metri pătrați, se află mausoleul marelui conducător, muzeul numit în cinstea lui și un parc luxos. Milioane de turiști vin aici în fiecare an.

 

Kapadkiya

Această zonă este renumită în primul rând pentru peisajul său unic. Timp de mai multe milenii, natura a creat modele neobișnuit de frumoase de tuf vulcanic, pe care le putem admira astăzi. Cu toate acestea, Cappadocia este interesantă nu numai pentru frumusețea sa naturală, ci și pentru istoria sa bogată, care datează din primul mileniu î.e.n. Orașele subterane și mănăstirile din peșteră situate aici, precum și Parcul Național Görime se numără printre obiectele patrimoniului mondial UNESCO.

 

Pamukkale

Proprietățile vindecătoare ale izvoarelor din Pamukkale sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri – au vindecat chiar bolnavii care erau deja pe patul morți și le-a întors forța anterioară. Astăzi, sunt 17 tipuri de băi diferite în care sunt tratate bolile sistemului musculo-scheletal, bolile gastrointestinale, ale pielii și bolile cardiovasculare. În plus, față de menținerea sănătății fizice în Pamukkale vin, de asemenea, pentru a găsi echilibrul sufletesc. Frumusețea incredibilă a acestor locuri vă permite să vă relaxați cu adevărat și să vă concentrați la lucruri pozitive.

 

Mersin: Kyzkalis

Numele acestui oraș provine din numele castelului, situat pe o insulă din apropiere. Kyzkalisy este tradus din turcă ca “castelul fetei”. O legendă foarte frumoasă, dar tristă este asociată cu ea. Potrivit legendei, Kizkalesy a fost construită de regele local pentru a-și proteja fiica de mușcătura mortală a unui șarpe, care ia prezis o ghicitoare. Tânăra prințesă nu a putut fi salvată, iar frumosul castel devenit principala atracție a acestor locuri.

 

Mersin: Kanlydivans

Locul numit Kanlydivany este în apropiera Kizkalesa și este o altă atracție a lui Mersin. Aici puteți vedea clădiri destul de bine păstrate ale orașului construit în aproximativ în secolul al II-lea î.Hr. Turiștii se pot plimba de-a lungul străzii vechi și pot admira zidurile hramurilor antice. De asemenea, un mare interes are șanțul adânc situat în centrul orașului, care are o istorie bogată.

 

Konya: Mevlana

Orașul antic turc Konya este cunoscut pentru faptul că marele filozof și gânditor Jalaladdin Mohammed Rumi a trăit mult timp și a fost îngropat aici, de asemenea cunoscut sub numele de Mevlana. Lui Turcia îi datorează dezvoltarea culturii sale spirituale și formarea unei viziuni speciale asupra modului de viață. În memoria lui Mevlana în Konya a fost construită o adevărată capodoperă a artei arhitecturale – un muzeu format din 16 părți. Este al doilea cel mai popular în Turcia, cedează doar Palatului Topkapi, situat în Istanbul.

 

Anamur Kalesi

Anamur este situat în cel mai sudic punct al coastei mediteraneene a Turciei. Principala atracție a acestor locuri – Anamur Kalesi – o cetate construită în timpul Imperiului Roman. Inițial, cetatea a fost creată pentru a se proteja împotriva piraților, dar și-a pierdut treptat valoarea de fortificație și începând cu secolul al XVII-lea a început să fie folosită ca un caravanserai. Cetatea este bine păstrată până în prezent. Sunt 39 de turnuri și bastioane situate pe o suprafață de 23.500 metri pătrați.

 

Balykly-Gol

Cu orașul Urfa sunt asociate multe legende sacre. Conform unei versiuni, aici sa născut profetul Avraam. Istoria faimosului lac Balikly-Gel este legată de numele său. Lacul însuși și peștii care se află în el sunt considerați sacri. În prezent, mii de pelerini vin aici să hrănească carpii și să se atingă de istorie.

 

Manastirea Sumela (Trabzon)

Panagia Sumela este una dintre cele mai vechi mănăstiri ortodoxe din lume. A fost construită la sfârșitul secolului al IV-lea și a ajuns să aibă o popularitate mare în secolele XIII-IX. După aceasta, mănăstirea nu a funcționat mult timp și doar în 2010 și-a deschis porțile din nou. Panagia Sumela este considerată a fi principala atracție turistică creștină în Turcia, în ciuda faptului că este destul de greu să intri în ea – mănăstirea este în stâncă și o parte a drumului poți trece doar pe jos.

 

Alanya Calesi

Atracția principală a Alanyei este Cetatea Seljuk, construită în secolul al XIII-lea de Sultanul Alaaddin Keykubat. Cetatea cuprinde trei părți: externă, mijlocie și internă. Cea mai interesantă fiind partea interioară (Ich-Kale), ale cărei pereți se ridică la 250 metri deasupra nivelului mării. De aici este o priveliște uimitoare a litoralului și a Alanyei.

Cumhuriyet Mah. Namik Kemal Cad. No: 8A/C Mahmutlar / Alanya / Antalya / Turkey.
Turkey Tel: +90 530 442 42 33 | Moldova Tel: +373 698 33 11
Copyright Arbat Homes © 2012 - 2019. Toate drepturile sunt rezervate.
Solicitare apel / consultare

Trimite
Comandă bilete

Send